...
Godkänt för nya automationsmässan
Intresserade M.A.X-besökare studerar en robot från Fanuc i arbete.

Samtidigt som förpackningsmässan Scanpack pågick i Göteborg, var det premiär på Stockholmsmässan i Älvsjö för den nya industrimässan M.A.X (Manufacturing & Automation Expo).
Totalt 7.772 besökare registrerades under de fyra mässdagarna och när M.A.X stängde portarna den 26 oktober kunde projektledning och utställare summera mässan som klart godkänd.


”Den här satsningen har varit efterfrågad och nödvändig för branschen. De ledande företrädarna för verkstads- och tillverkningsindustrin har sedan länge sett ett stort behov av en gemensam mötesplats för nordisk industri att titta på ny produktionsteknik, ta del av andras lösningar, få ny kunskap och välja rätt utrustning till sin egen verksamhet. Tekniska Mässan, som funnits sedan början av 60-talet, fyllde inte det behovet, varför M.A.X är en välkommen nyhet för marknaden”, säger mässans projektledare Björn Lindforss.

Under mässdagarna presenterades flera exempel på svenska företag, som med framgång och lönsamhet bedriver konkurrenskraftig produktion genom att utnyttja de möjligheter som dagens produktionsteknik erbjuder och efter mässan vittnade utställarna på M.A.X om hög kvalitet på besökarna, många värdefulla affärssamtal och välbesökta seminarier.

Björn Lindforss är fylld av idéer inför framtiden och menar att förutsättningarna för M.A.X är mycket goda.
”Sverige behöver verkligen den här mässan, inte minst med tanke på att tillverkningsindustrin ensam står för nästan hälften av all export och många arbetstillfällen runt om i landet. Vi fick en bra start, som ger oss grunden för 2014 då M.A.X genomförs nästa gång”, säger han.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-11-05

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Maskin och Utrustning Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK