...
Välkänt bryggeri hjälper Sandys offer

Amerikanska bryggeriet Anheuser-Busch, som bland annat tillverkar välkända ölen Budweiser, levererar mer än en miljon dryckesburkar med rent dricksvatten till offren för den våldsamma orkanen Sandy, som nyligen drabbade stora delar av USA:s östkust.
Sammanlagt kommer 44.000 multiförpackningar, med 24 burkar i varje, att distribueras ut till räddningspersonal och behövande människor i de drabbade områdena.


Anheuser-Busch inledde snabbt sin hjälpaktion och redan dagen efter katastrofen fanns nästan 100.000 burkar rent dricksvatten på plats och kunde delas ut av Röda Korset och hjälporganisationer på olika platser i den hårt drabbade delstaten i New Jersey.

Ytterligare 240.000 burkar med dricksvatten delades ut i Brooklyn, New York, under den gången veckohelgen och resterande drygt 700.000 burkar kommer att distribueras de närmaste dagarna.

”Hjälparbetare och människor i den drabbade regionen är i stort behov av friskt, rent dricksvatten och vi är i den unika positionen att vi snabbt kan producera och leverera stora mängder förpackat dricksvatten”, säger Peter Kraemer, som är försörjningschef hos Anheuser-Busch.

Distributionen av vattenburkarna sker med hjälp av bryggeriets lokala distributörer och i samråd med Röda Korset, för att garantera att dricksvattnet hamnar där det som bäst behövs.

Anheuser-Busch har också donerat 100.000 US-dollar (cirka 700.000 kronor) till amerikanska Röda Korsets hjälparbetare och till de människor som drabbats av orkanen.

”Förödelsen efter orkanen Sandy är betydande och vi hoppas vår donation kan innebära en viss lättnad för de hårdaste drabbade, speciellt de i New Jersey och New York”, säger Margarita Flores, chef för samhällsfrågor hos Anheuser-Busch.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-11-05

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK