...
Råvarukostnaderna skruvas upp än mer och nu höjer hubergroup tryckfärgspriset

Priserna på de råvaror, som används för tillverkning av tryckfärger, fortsätter att skruvas i höjden och för närvarande syns inga tecken på att priskurvan kommer att plana ut eller vända neråt. Dessutom drabbas färgtillverkarna av ökade energipriser och stigande transportkostnader och sammantaget sätter detta press på de europeiska tryckfärgstillverkarna att höja sina priser.
Tidigare har bland annat tryckfärgstillverkaren Flint Group höjt sina priser och nu aviserar globala hubergroup att man från den 1 januari 2013 höjer priserna för sina tryckfärger på den europeiska marknaden.


”Vi är inte längre i stånd att kompensera den enorma kostnadsökningen, som sker på nästan alla områden och samtidigt möta de höga krav på kvalitet och service, som våra kunder kräver”, säger Heiner Klokkers (bilden t.h.), som är VD för hubergroups Europadel, med säte i München, Tyskland.

Prisökningarna träder alltså i kraft vid årsskiftet, men exakt hur stora de blir har ännu inte offentliggjorts.

”Vi har arbetat intensivt med att öka vår produktivitet och optimera våra interna processer, men eftersom det inte syns något slut på de ökade råvaru- och produktionskostnaderna, blir vi tvungna att ta ut en del av dessa kostnader på våra kunder, för att kunna bibehålla kvalitet och service”, säger Heiner Klokkers beklagande.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-11-06

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Etikett/Märkning Förpackningsmaterial Marknad Maskin och Utrustning Prepress

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK