...
Klöckner Pentaplast investerar globalt

Tyska förpackningskoncernen Klöckner Pentaplast ska nästa år investera cirka 340 miljoner kronor (39,6 miljoner euro) i olika anläggningar runt om i världen.
Företaget, som säger sig vara den enda tillverkaren av styva förpackningsfilmer med anläggningar i såväl Amerika som Asien och Europa, planerar nu för kompletteringar till sina befintliga anläggningar i Brasilien och Portugal samt för sin första etablering på den kinesiska marknaden.


I sin fabrik i Cotia, São Paulo, Brasilien ska Klöckner Pentaplast investera i en kompletterande anläggning för tillverkning två kvaliteter av Pentapharm laminerade förpackningsfilmer för den sydamerikanska farmaindustrin. Produktionskapaciteten blir 1.200 ton och beläggnings- och lamineringsenheten beräknas tas i drift nästa höst, medan enheterna för kalendering och mattkalendering blir klara till våren respektive hösten 2014. Investeringen i Brasilien, som kompletterar företagets två sydamerikanska anläggningar i Argentina och Brasilien, är på 11,6 miljoner euro och sägs generera 36 nya jobb.

I portugisiska Santo Tirso ska Klöckner Pentaplast utöka sin europeiska produktionskapacitet för PET-filmer genom att investera i en ny state-of-the-art extruderingslinje vid företagets befintliga fabrik. Produktionen blir främst inriktad på produkter för livsmedels- och konsumentförpackningar och innebär att man ökar den nuvarande kapaciteten med 8.000 årston. Linjen ska stå klar under den kommande vintern.
Investeringen i Portugal är på 5,5 miljoner euro och den beräknas skapa 25 nya jobb.

Klöckner Pentaplast kommer till våren 2013 att öppna sin första kinesiska produktionsanläggning i Suzhou Industrial Park i staden Suzhou, 8 mil väster om Shanghai. Anläggningen ska producera förpackningsfilmer för den växande inhemska kinesiska marknaden och i initialskedet ska man bygga upp ett forsknings- och utvecklingslaboratorium och en högteknologisk produktionsutrustning samt fokusera tillverkningen på tvärsorienterade filmer till krympfilmsetiketter.
Anläggningen i Kina, som ökar Klöckner Pentaplast globala krympfilmskapacitet med 6.000 årston, beräknas sysselsätta 76 anställda och investeringen är beräknad till 22,5 miljoner euro.

”Våra expansionsplaner för år 2013 speglar vårt engagemang att serva våra kunders behov nu och i framtiden”, säger VD Christian Holtmann (bilden ovan t.h.) i en kommentar.

Klöckner Pentaplast Group är en ledande global tillverkare av förpackningsfilmer inom bland annat läkemedel, sjukvård, livsmedel och elektronik. Företaget grundades 1965 i tyska Montabaur och har växt till att i dag omfatta 17 tillverkningsenheter i 11 länder. Koncernen sysselsätter mer än 3.000 personer och omsätter drygt 1,119 miljarder euro (cirka 9,6 miljarder kronor).


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-11-08

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK