...
UPM Raflatac investerar i ny smältlimsteknik i Kina

Finska etikettmaterialtillverkaren UPM Raflatac ska investera i den senaste tekniken för blandning och bestrykning av smältlimmer och samtidigt stärka sina forsknings- och utvecklingsresurser vid företagets anläggning för självhäftande etikettmaterial i Changshu, Kina.
”Investeringarna i den senaste bestrykningstekniken visar att vi satsar på att utveckla lösningar som hjälper etikettkonverterarna i regionen att bygga upp och utveckla sina verksamheter”, säger UPM Raflatacs Kinachef Arto Tuomi (bilden).


Med en egen in-house-kapacitet för tillverkning av smältlimmer kommer UPM Raflatac att kunna erbjuda etikettkonverterare den kompetens och spjutspetsteknik, som behövs för att utveckla kostnadseffektiva och högkvalitativa etikettprodukter, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Med tillgång till den senaste tekniken för smältlimsbestrykning kan Raflatac utöka sitt sortiment av standard pappers- och filmlaminat, speciellt inom etikettmaterial till livsmedels-, detaljhandels- och däckindustrin, men också till etikettmaterial för variabel utskrift, där smältlim ger fördelar som hög initial klibbighet och pålitlig vidhäftning på kalla, fuktiga eller ojämna ytor.

Den nya tekniken gör det också möjligt att utveckla specialprodukter för nischmarknader och särskilda produkter för korta serier vid kampanjer, etc.

Förutom ett bredare produktutbud innebär satsningen vid anläggningen i Kina att man installerar en pilotanläggning för smältlimsbestrykning och stärker den lokala forsknings- och utvecklingsenheten. De ökade resurserna möjliggör snabbare utvecklingsprocesser och tillåter Raflatac att snabbare placera nya produkter på den regionala marknaden.

Investeringen i Changshu är den största sedan fabriken invigdes år 2007 och den stärker ytterligare UPM Raflatacs ställning på den konkurrensutsatta asiatiska etikettlaminatmarknaden.

Den nya tekniken beräknas tas i bruk under första kvartalet 2013.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-11-08

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Etikett/Märkning Förpackningsmaterial Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK