...
BEAB belönades för sin arbetsmiljö
Glada pristagare från BEAB, fr. v.: GS-fackets skyddsombud Peo Olofsson, huvudskyddsombudet Johan Vantaa och VD Ulf Nordgärd.

GS-facket, som företräder skog-, trä- och grafiska branscherna, har tilldelat Boråsbaserade företaget BEAB etikett & system sitt nyinstiftade arbetsmiljöpris.
”På BEAB finns det en ständigt fungerande dialog om arbetsmiljön. Risken på många företag är att miljöarbetet bara blir en pappersprodukt, men så är det inte på BEAB”, säger Ronny Mattsson, som är regionalt skyddsombud för GS-facket i Västra Götaland.


GS-fackets arbetsmiljöpris, som nu delades ut för första gången, är instiftat bland annat för att uppmärksamma och hylla att skyddsombuden i år fyller 100 år.
GS-fackets 15 regioner runt om i landet har fått nominera var sin kandidat och av dessa var det alltså Västra Götalands kandidat BEAB, som tog hem priset med motiveringen: ”BEAB har systematiskt haft arbetsmiljöarbetet som ett verktyg i samverkan med skyddsombud och arbetstagare. Skyddsronder genomförs kontinuerligt och handlingsplaner och riskanalyser följs ständigt upp. På samtliga möten inom företaget finns alltid arbetsmiljön med på dagordningen och det handlar då även om den psyko-sociala arbetsmiljön”.

”Genom instiftande av detta pris vill vi visa på de positiva exempel som finns när det gäller arbetsmiljön. Det är tråkigt och negativt att bara komma med påpekanden. Vi har velat vända på problemet till något positivt för att visa på det goda exemplet”, säger Ronny Mattsson.

Priset för bästa arbetsmiljö delades ut vid en högtidlig ceremoni den 7 november i Stockholm och stolta mottagare från BEAB var VD:n Ulf Nordgärd och GS-fackets skyddsombud PeO Olofsson samt huvudskyddsombudet Johan Vantaa.

”Vi tycker att vi har hittat formen för att systematisera arbetsmiljöarbetet, som tog fart för 10 år sedan i samband med att vi certifierade oss enligt AFS 2001:1”, säger Ulf Nordgärd.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-11-12

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK