...
Ball får två förpackningschefer när Ray Seabrook går i pension
Gerrit Heske
Michael Feldser

En av förpackningsvärldens profiler lämnar nu den internationella scenen. Det är metallförpackningskoncernen Ball Corporations globala förpackningschef Raymond (Ray) J. Seabrook (bilden t.h.), som vid 61 års ålder drar sig ur offentlighetens ljus och går i pension.
Ray Seabrook har varit verksam i Ball i 25 år och att han som person betytt mycket för koncernens framgång på förpackningsområdet bevisas väl inte minst av att man nu har utsett TVÅ personer att axla hans mantel..!


De två som ska efterträda Ray Seabrook som chefer för Balls metallförpackningsområde är Gerrit Heske, 47 år, och Michael Feldser, 61 år. Båda är veteraner inom förpackningsområdet och båda är också redan i dag verksamma på höga chefsposter inom Ball Corporation.

”I och med att Ray vill gå i pension och mot bakgrund av vår stadiga tillväxt inom såväl dryckes- som livsmedels- och hushållsförpackningar är det nu rätt tillfälle att verkställa nästa steg i vår successionsplanering och dela ledarskapet för våra globala förpackningsverksamheter på två händer, och då är våra erfarna Ball-medarbetare Gerrit Heske och Michael Feldser de bästa valen”, säger Balls ordförande och koncernchef John A Hayes.

Gerrit Heske kommer närmast från en position som chef för Ball Packaging Europe och han kommer i och med Ray Seabrooks avgång vid årsskiftet att träda in som senior vice president i Ball Corporation och chef för koncernens metallförpackningsområde inom drycker.

Michael Feldser, som varit chef för Balls amerikanska division inom livsmedels- och hushållsförpackningar, utnämns även han till senior vice president i Ball Corporation samt till chef för koncernens metallförpackningsområde inom livsmedel och hushållsprodukter.

Gerrits Heskes efterträdare som chef för Ball Packaging Europe blir Colin Gillis, som i dag är chef för Balls latinamerikanska affärsområde Latapack-Ball Embalagens, Ltda., i Brasilien. Och ny Latinamerikachef efter Colin Gillis blir Tony Barnett.

”Ray Seabrook har under en lång och framgångsrik karriär bidragit på många sätt till Ball och varit en viktig drivkraft som förmått vårt företag att konsekvent skapa värde för våra aktieägare. Att vårt företag i dag står starkare beror till stor del på Rays ledarskap och engagemang och vi tackar honom för hans många år i vår tjänst och önskar honom det bästa i framtiden”, säger John A Hayes i en kommentar.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-11-13

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Metall Övriga Övrigt Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK