...
Skruvkorken som lurar ögat...

Visst ser väl den här skruvkorken ut som en konventionell – om än blåfärgad – aluminiumskruvkork?
Men i verkligheten är det inte alls en metallförslutning – utan en skruvkork tillverkad av PET-plast och utvecklad av holländska PET-specialisten PET Power i samarbete med en plastförslutningstillverkare!
Skruvkorken har samma funktion och utseende som en aluminiumförslutning – man kan till och med se alukorkens ”gängningar” på utsidan! – men har plastens fördelar: lägre vikt och lägre tillverkningskostnad samt att den kan tillverkas i ett flertal olika färger.


Den ”ögonlurande” skruvkorken produceras i storleken 43SP400, vilket innebär att den passar till ett flertal standardmodeller av PET-flaskor och –burkar i PET Powers sortiment.

PET Power skriver i ett pressmeddelande att PET-förslutningen med sitt intryck av ”aluminiumskruvkork” gör den lämplig som förslutning till ett flertal olika typer av produkter. Tillverkaren framhåller dock speciellt kosmetika, där varumärkesägaren kan få en högst egen och personlig touch på förpackningarna genom att använda en produktvänlig plastkork som ser ut som en metallförslutning.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-11-13

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK