...
Smygvisning på Brau Beviale:
Rexam avslöjar sin nya aluflaska Fusion Contour
Originalmodellen av Rexams aluflaska Fusion, lanserad 2007.

Vid den stora dryckesmässan Brau Beviale i Nürnberg år 2007 lanserade brittiska Rexam plc den uppmärksammade aluminiumflaskan Fusion, som man utvecklats tillsammans med italienska Frattini.
Kundernas stora intresse gjorde att Rexam två år senare startade fullskaletillverkning i Tjeckien av flaskan (läs här).
Just nu pågår årets upplaga av Brau Beviale i Nürnberg – och då passar Rexam på att "smygvisa" uppföljaren Fusion Contour (bilden), en aluminiumflaska med markerad midja, som än så länge endast finns på prototypstadiet.


Liksom originalflaskan Fusion baseras tillverkningen av Fusion Contour på Rexams teknologi DWI (Drawn Wall Ironed) som gör det möjligt att tillverka aluminiumflaskor med varierande storlekar och former på skuldra, hals och förslutning. Med Fusion Contour har man vidareutvecklat tekniken så att man nu även kan forma själva flaskkroppen och ge den en önskad kontur.

Fusion Contour har samma egenskaper som den ursprungliga Fusion-flaskan: okrossbar, återförslutbar, lätt och 100-procentigt återvinningsbar. Den ger också samma svala känsla i handen hos konsumenten, vilket gör den lämplig för drycker som helst ska drickas kalla. Liksom Fusion-originalet kan den nya konturflaskan också förses med tilltalande grafisk design med hjälp av Rexams teknologi High Definition Illustration Impact.

"I nästan tre år har Fusion-flaskan kunnat erbjuda kunderna ett spännande sätt att förpacka sina produkter. Nu är vi glada över att kunna visa upp vår senaste utveckling, Fusion Contour, och ge kunderna en inblick i vad som kommer att finnas tillgängligt för dem i framtiden”, säger Kym Hamer, marknadschef för Rexams avdelning för utveckling av nya produkter.

Brau Beviale 2012 pågår i Nürnberg, Tyskland, 13 – 15 november.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-11-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Metall Metall

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK