...
“Grönt” wellpapptråg prisbelönades av PPI
Smurfit Kappas Miguel Angel Franco (i mitten) tar emot PPI-priset av sponsorsrepresentanten Ross Howat och presentatören Laura Esposto.

Smurfit Kappas Eco Tray (bilden), som är ett “grönt” alternativ till traditionella livsmedelstråg i plast, har prisbelönats av PPI (Pulp & Paper International), enligt ett pressmeddelande.
Eco Tray, som är tillverkat av termoformad wellpapp, vann kategorin ”Advances and Innovation in Sustainable Packaging” i årets upplaga av PPI Awards. Pristagarna i tävlingen tillkännagavs i samband med en prisceremoni i Bryssel den 12 november.


Konsumentförpackningar för frukt och grönsaker utgörs traditionellt av djupdragna polystyrentråg, inneslutna i tunn plastfilm, men Smurfit Kappa ville ta fram ett ”grönare” och mer miljövänligt alternativ för såväl frukt- och grönt-sektorn som andra livsmedelsområden.
Resultatet blev det termoformade wellpapptråget Eco Tray, som är 100 procent återvinningsbart, upptar litet lagringsutrymme och bidrar till sänkt koldioxidutsläpp. Dessutom är wellpapptråget lämpligt för avancerat flexotryck och kan anpassas helt efter kundens önskemål.

”Jag vill gratulera Smurfit Kappas designteam till PPI-priset. Eco Tray är ett utmärkt exempel på hur kunskap och erfarenhet hos våra medarbetare resulterar i innovativa och miljövänliga förpackningslösningar”, säger Smurfit Kappas VD Gary McGann.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-11-15

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Well Well

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK