...
Succé för dansk packautomatik i Egypten
Överblick över den stora ”end-of-line”-lösningen, som Soco System byggt upp till sin kund i Egypten.
Ett stort antal förpackade mejeriprodukter hanteras dagligen i den egyptiska fabriken.

Danska Soco Systems har fått uppdraget att automatisera ”end-of-line”-flödet vid en stor livsmedelsfabrik i Egypten. Bakom ordern, som är en av de största i det danska företagets 50-åriga historia, finns en egyptisk livsmedelsjätte inom mejerisektorn.
Den egyptiska bolagsledningen hade länge letat efter en leverantör, som kunde förse dem med en komplett lösning, som dessutom kunde integreras i företagets SAP-system – och när man såg exempel på Soco Systems automatiserade förpacknings- och hanteringslinjer på en mässa, så slog man till direkt!


På bara tre månader byggde Soco System upp en lösning till det egyptiska företaget, bland annat genom avancerade 3D-modeller och -simuleringar. Och i slutet av juli i år var allting på plats i Egypten, där den avancerade Soco-lösningen installerades parallellt med den pågående driften vid den moderniserade fabriken, som hanterar ”ett gigantiskt flöde” av livsmedelsprodukter till mejerisektorn i hela Egypten.

Soco Systems lösning innebär en automatisering av allt från kartongförslutning, palletering och filmning till hantering av transportförpackningar och fyllda pallar. Lösningen är helt ”plug-and-play”-baserad, enligt ett pressmeddelande från Soco System, och linjen är sammansatt utan att man behövt ändra eller tillpassa en endast modul.

Sedan installationen den 27 juli i år har Socos linje i Egypten körts utan driftsstopp. Om någon driftsstörning ändå skulle inträffa kan Soco System snabbt ingripa med service och hjälp, eftersom man hela tiden är online med hjälp av kameraövervakning, Internetuppkoppling och moderna IT-system och på så sätt kan ”fjärrstyra” sitt flaggskepp i Egypten!


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-11-15

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Maskin och Utrustning Maskin och Utrustning Materialhanteringsutrustningar Pallettering/sträck-& krympfilm

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK