...
Större aktieägare säger nej till Arctic Papers bud på Rottneros

Polskregistrerade Arctic Papers försök att köpa svenska Rottneros AB, som vi tidigare rapporterat om (läs här), tycks vara i farozonen.
Förutsättningarna för uppköpet var att Rottneros aktieägare accepterade Arctic Papers bud, vilket också Rottneros styrelse rekommenderade. Men nu skriver nyhetsbyrån Direkt att flera större aktieägare är mycket tveksamma eller rent av negativa till affären.
Exempelvis kommer den näst störste aktieägaren, norska Skagen Vekst, med cirka åtta procent av Rottneros aktier, att tacka nej till Arctic Papers bud.


”Vår bedömning är, att det här inte är ett attraktivt erbjudande. Och utvecklingen av aktiekurserna för Rottneros och Arctic Paper, sedan budet blev offentligt, understryker hur oattraktivt budet är. Vi kommer att tacka nej”, säger Ole Söeberg, förvaltare på Skagen Vekst, till Direkt.

En annan större aktieägare, som inte namnges, säger till Direkt:
”Det finns ett kompakt motstånd mot det här budet. Arctic är den svaga parten och allt eventuellt värdeskapande skulle bara gynna dem. För Rottneros ägare finns ingen logik i den här affären.”

Enligt Direkt har hittills endast ägare med ett sammanlagt innehav av 28,7 procent av Rottneros aktier sagt att man accepterar Arctic Papers bud, som innebär att aktieägarna får 0,1872 Arctic Paper-aktier för varje Rottneros-aktie. Aktieägare med färre än 2.000 aktier kan dock istället kontantinlösa sina Rottneros-aktier till kursen 2:30 kr per aktie.

Direkt skriver att Rottneros i dag är ett i det närmaste skuldfritt bolag, sedan man genomfört en lyckad rekonstruktion, medan Arctic Paper har betydande nettoskulder.
”Timingen är den sämsta tänkbara för Rottneros del och omvänt perfekt för Arctic. När massapriserna nu stiger, samtidigt som ved- och elpriserna är låga, står Rottneros inför en skördeperiod, medan Arctic lider med en svag finpappersmarknad och stigande kostnader för insatsvaror”, säger den icke namngivne aktieägaren till Direkt.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-11-15

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Köp/Försäljning/Samgående Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK