...
Effektiv tömning med ny typ av tub

Tyska företaget Poly-Clip System har utvecklat en helt ny typ av tub (bilden) för livsmedels- och andra produkter.
Tuben, som kallas clip-tube®, är avsedd för pastaliknande produkter som kan klämmas ut, och företaget har också utvecklat en speciell fyllnings- och förseglingsmaskin för ändamålet.
Tuben, som ger effektivare tömning än konventionella metall- och plasttuber, har nyligen prisbelönats i Deutsche Verpackungspreis 2012.


clip-tube består av en flexibel och tubformad ”påse”, tillverkad i aluminiumlaminerad film, av samma typ som i dag finns för exempelvis leverpastejer, färdiglagad gröt, ärtor, bruna bönor, etc. I ena änden är ”tuben” förseglad på sedvanligt sätt med ett manipuleringssäkert metallclips, medan den andra änden är försedd med en skruvförsegling och en manipuleringssäker, vingförsedd ”hatt”.

Tuben öppnas genom att ”hatten” skruvas av, varefter skruvförseglingen skruvas åt och öppnar en förseglad ”ventil”. Den förpackade produkten pressas sedan ut genom munstyckets öppning och enligt tillverkaren kan ingen luft tränga tillbaka in i tuben, medan produkten pressas ut och dessutom kan tuben tömmas mycket mer effektivt än vad fallet är med konventionella metall- eller plasttuber.

Den nya tubens öppning har en spetsig form, vilket tillåter exakta doseringar av den förpackade pastaliknande produkten. clip-tube kan också förses med olika storlekar och typer av munstycken, beroende på vilken produkt som finns i tuben.

Enligt tillverkaren Poly-Clip är tuben lämplig för livsmedelsprodukter som mjukost, kött- och fiskpastejer, smörgåsmargarin, majonnäs, kaviar, senap, etc. Tuben kan även användas till viskösa icke-livsmedel som smörjfetter, tätningsmedel, limprodukter, slip- och polermedel, etc.

Vid den nationella tyska förpackningstävlingen Deutsche Verpackungspreis, som nyligen avgjordes, prisbelönades Poly-Clips clip-tube i klassen konsumentförpackningar.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-11-16

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Kemteknisk Livsmedel Marknad Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK