...
Pepsi öppnar avancerat R&D-centrum

Globala dryckesjätten PepsiCo har öppnat ett nytt forsknings- och utvecklingscenter i Shanghai, Kina (bilden). I anläggningen, som är PepsiCo:s största R&D-enhet utanför Nordamerika, ska man utveckla och testa nya produkter till livsmedels- och dryckessektorerna, såväl till den kinesiska marknaden som till PepsiCo:s övriga verksamheter i Asien.
”Den här anläggningen kommer att ha avgörande betydelse för vår verksamhet och vi förväntar oss snabba innovationsframsteg i hela regionen”, säger Saad Abdul-Latif, VD för PepsiCo Asien, Mellanöstern och Afrika.


I det nya R&D-centrat finns bland annat ett avancerat kulinariskt centrum och testkök, som är fokuserade på att utveckla och skräddarsy PepsiCo-produkter inom livsmedel och drycker, anpassade efter olika lokala smakpreferenser i regionen.
Dessutom finns en speciell anläggning för pilottillverkning, som gör att företagets forskare snabbare kan testa nya produkt- och förpackningsidéer och på så sätt öka PepsiCo:s innovationstakt i Kina och de övriga asiatiska marknaderna.

PepSiCo skriver i ett pressmeddelande att det nya forsknings- och utvecklingscentrat i Shanghai också kommer att ha ett nära samarbete med andra PepsiCo R&D-centra runt om i världen.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-11-19

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Livsmedel Marknad Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK