...
90.000 dryckesburkar i timmen passerar Carlsberg Sveriges nya produktionslinje
90.000 burkar i timmen passerar nu Carlsbergs nya dryckesburkslinje i Falkenberg.
Vid invigningen av den nya burklinjen överlämnade VD Mark Jensen (t.v.) en symbolisk ”burknyckel” till Emma Jönsson, produktionsledare för den nya burklinjen.

90.000 dryckesburkar i timmen – det är produktionskapaciteten vid Carlsberg Sveriges nya dryckesburkslinje vid bryggeriet i Falkenberg.
Den nya linjen, som vi tidigare rapporterat om (läs här) invigdes i våras och har varit i produktion sedan dess. Den är dock ännu inte helt intrimmad, men den förväntade produktionskapaciteten på 90.000 burkar i timmen har uppnåtts.


Enligt tidningen Ny Teknik har bryggeriet helt skrotat den tidigare, 16 år gamla, burklinjen.
”Den gamla burklinjen var fullständigt fullbelagd, sju dagar i veckan. Vi behövde stöd från andra bryggerier för att klara produktionen för Sverige. Nu behövs inte det längre”, säger Thomas Hedman, teknisk chef, till Ny Teknik.

Den senaste femårsperioden har Carlsberg Sverige arbetat för att modernisera bryggeriet i Falkenberg och genomfört stora investeringar; bland annat ett nytt brygghus, nytt lager och förarlösa truckar.

”Med den nya produktionslinjen har vi förberett oss för framtiden. Detta innebär att vi kan erbjuda kunderna och konsumenterna flexibla förpackningslösningar med burkar anpassade efter olika gruppers behov. Det är ett viktigt led i vårt arbete att fortsätta utveckla dryckesmarknaden”, sade Carlsberg Sveriges VD Mark Jensen, när den nya burklinjen invigdes i april.

Den nya burklinjen erbjuder många möjligheter till flexibla lösningar för både tappning och förpackningar. Kapaciteten 90.000 burkar per timme är en ökning med 25 procent jämfört med tidigare maxkapacitet. Produktionslinjen innebär även att bryggeriet har byggts ut med 550 kvm.

Förutom den nya burklinjen genomför Carlsberg Sverige även andra produktionshöjande investeringar vid bryggeriet i Falkenberg, som man betecknar som ett av Europas modernaste. Som vi tidigare meddelat står en utbyggnad av lagret och en automatisk plockrobot närmast på tur (läs här).


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-11-19

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Livsmedel Marknad Metall

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK