...
Genombrott i Västeuropa:
Schweppes-juice förpackas i Ecoleans aseptiska ståpåsar
Ståpåsarna kommer att säljas i 12-packs kartongförpackningar.

På förpackningsmässan Emballage i Paris kunde Helsingborgsföretaget Ecolean för första gången berätta om ett genombrott för sin förpackningslösning på den västeuropeiska marknaden.
Ecolean har sålt två linjer till Orangina Schweppes i Frankrike och i början av december kommer de första Ecolean-förpackningarna med Schweppes-juice (bilden) att lanseras runt om i landet.


Orangina Schweppes tillverkar bland annat den marknadsledande fruktjuicen Oasis, som främst vänder sig till en yngre kundkrets. Den finns i fyra olika smaker och har fram till nu sålts i små PET-flaskor. Från början av december kommer drycken i stället att säljas i Ecoleans ståpåse. Fyllningen är aseptisk och påsen förses med ett sugrör.

Ståpåsen med juice kommer inte att säljas separat utan i en lätthanterlig kartongförpackning, som rymmer 12 påsar och är avsedd att förvaras i kylen. Kartongförpackningen tillverkas i maskiner från AMC2 Industries, i vars monter Ecolean fanns på mässan.

I början av december lanseras den här nya lösningen i alla större supermarkets i Frankrike. I början av nästa år sker en lansering även i Belgien.

I samband med detta introducerar Ecolean även sin nya fyllningsteknik, där man använder kvävgasatmosfär för att minimera mängden syre i headspace.

Det här det första stora genombrottet för Ecolean i Västeuropa och det kan mycket väl vara den dörröppnare man behövt för att riktigt få fotfäste på denna marknad.BO WALLTEG/JERRY PETTERSSON
bo@packnews.com

Publicerad: 2012-11-22

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK