...
Stenqvists ”gröna” polyetenplast röstades fram som bästa miljönyhet

Den ”gröna” polyetenplasten I´m Green från förpackningstillverkaren Stenqvist AB, med huvudsäte i skånska Kvidinge, har röstats fram som bästa svenska miljönyhet i oktober av konsultföretaget Eco Innovation AB.
I´m Green, som vi tidigare skrivit om (läs här), finns bland annat som bärkassar och grönsakspåsar och innehåller minst 85 procent bioplast, där råvaran kommer från sockerrör.
”Det är roligt att vi fått denna utmärkelse. Det är ett bevis på att vi ligger i framkant i utvecklingen av miljösmarta förpackningar”, säger Lars Vestergaard, nöjd försäljningschef på Stenqvist.


Omröstningen om den bästa svenska miljönyheten skedde på webben, sedan det Jönköpingsbaserade konsultföretaget Eco Innovation nominerat tre huvudkandidater för oktober till utmärkelsen. Besökare på webbportalen miljöinnovation.se röstade sedan fram den bästa nyheten.
”Alla insatser för att ersätta plaster av fossila material är mycket glädjande för miljöhjärtat. Det gläder mig att de röstande valde att lyfta fram I´m Green, säger Erik Sandström, Eco Innovation.

Bioplasten I´m Green har många användningsområden. Den finns i allt från tunn plastfilm och bärkassar till kundunika förpackningar. Den är 100 procent återvinningsbar och livsmedelsgodkänd. Idag är bärkassen mycket populär, men Stenqvist märker också en ökad efterfrågan på I´m Green till frukt- och grönsaksförpackningar.
”I början av 2013 introducerar vi ytterligare en intressant miljöförpackning på marknaden, som är en kombination av miljövänligt papper och grön polyeten. Vi ser fram emot den lanseringen”, säger Lars Vestergaard.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-11-23

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK