...
Förpacknings-Oscar till SuperLock

Förslutnings- och förpackningskonceptet SuperLock® från danska RPC Superfos vann den prestigefyllda utmärkelsen ”Packaging Oscar” i samband med förpackningsmässan Emballage i Paris.
SuperLock, som belönades i kategorin Konsumentförpackningar/Livsmedel, fick utmärkelsen för sina enastående barriäregenskaper och sin användarvänlighet.


SuperLock, som lanserades för drygt ett år sedan (läs här), är en cylindrisk plastburk med ett specialutvecklat lock, som ger upp till tredubbel hyllivslängd för de packade produkterna. SuperLock kan användas till flera olika typer av livsmedel, från grönsaker och frukt till salladsblandningar och mejeriprodukter. Förpackningen är även lämplig till olika typer av färdigmat, vilka normalt inte packas i den här typen av plastförpackningar.

SuperLock har utmärkta barriäregenskaper, såväl i själva bägaren som i det speciella twist-off skruvlocket, och förseglas dessutom med ett transparent och syretätt plastmembran under locket. Kombinationen av membran och plastens barriäregenskaper ger ett nästan obefintlig syregenomsläpp till förpackningen, vilket resulterar i dubbel eller i vissa fall tredubbel hyllivslängd i rumstemperatur.

SuperLock används idag av livsmedelsproducenter över hela Europa till produkter som frukt, desserter, grönsaker, mejerivaror, dipssåser, etc. samt smörgåsmargarin och andra bredbara produkter.

108 förpackningar var anmälda till ”Packaging Oscar” i Paris och av dessa belönades 17 stycken med den åtråvärda utmärkelsen. För SuperLock var det dock inte första gången konceptet fick ett förpackningspris – förutom sin ”Oscar” har den danska Superfos-lösningen erhållit inte mindre än fem andra internationella utmärkelser sedan lanseringen!


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-11-23

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK