...
20 miljarder FSC-märkta Tetra Pak-förpackningar

Tetra Pak meddelar att av de förpackningar man sålt under innevarande år har inte mindre än 20 miljarder varit försedda med Forest Stewardship Council-märkning (FSC). Märkningen är en garanti för att kartongmaterialet i förpackningarna kommer från ansvarsfullt skötta skogar och andra kontrollerade källor.
”Fler och fler konsumenter och återförsäljare kräver miljövänliga och etiskt producerade produkter och då kan varumärken med FSC-märkta förpackningar intyga att deras produkter är förpackade med material, som levt upp till de tuffaste normerna för ansvarsfullt skogsbruk”, säger Charles Brand, chef för marknadsföring och produktledning hos Tetra Pak.


”Detta är en klart positiv prestation, som bidrar till att skydda skogarna och förbättra skogsbruket globalt. WWF uppmuntrar Tetra Pak och andra företag att kontinuerligt öka användningen av FSC-certifierade material och produkter”, kommenterar WWF:S Sverigechef Håkan Wirtén.

De första FSC-certifierade Tetra Pak-förpackningarna lanserades 2007 av brittiska kedjan Sainsburys. Efter det har mängden FSC-märkta förpackningar ökat dramatiskt varje år. 2010 nådde man över 8,5 miljarder förpackningar och i år kommer man alltså upp i 20 miljarder.
Återförsäljare och varumärkesägare som använder FSC-märkta Tetra Pak-förpackningar finns i dag i 39 länder, däribland Kina, USA, Kanada samt ett flertal länder i Sydamerika och över hela Europa.

Bland de länder, som på senare tid introducerat FSC-märkta förpackningar, märks Argentina, som i år kommer upp i 1,8 miljarder FSC-märkta Tetra Pak-förpackningar, vilket motsvarar 70 procent av det totala antalet Tetra Pak-förpackningar som levereras i år i Argentina.
I Europa når exempelvis Benelux-länderna upp till 1,2 miljarder FSC-märkta Tetra Pak-förpackningar, vilket motsvarar cirka 60 procent av den totala mängden Tetra Pak-förpackningar i de tre länderna.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-11-26

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Kartong Livsmedel Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK