...
FlexLink invigde nytt IDC i Polen
Koncernchef Mattias Perjos invigningstalar på det nya distributionscentret i Poznan.

Göteborgsbaserade produktionslogistikkoncernen FlexLink har invigt ett nytt internationellt distributionscenter (IDC) i polska Poznan. Det nya centrat, som ersätter bolagets tyska IDC, ska fungera som ett globalt nav med lagerhantering, montage och distribution samt även inrymma FlexLinks säljenhet för Polen och de baltiska staterna.
”Investeringen i vårt nya IDC är ett steg mot att förstärka vår leveransservice och samtidigt förenkla ständiga förbättringar inom hela leveranskedjan, från orderläggning av komponenter till montage av transportörsystem och leverans till våra kunder”, sade FlexLinks VD och koncernchef Mattias Perjos i sitt invigningstal.


I sitt polska IDC ska FlexLink driva lagerhantering och leveransåtagande i egen regi, till skillnad från tidigare då denna del av verksamheten drevs i form av tredjepartslogistik. Detta ger FlexLink full kontroll över leveranser till kunder och partners. Verksamheten kombinerar inom konstruktion, montering och test av transportörsystem och hanteringsfunktioner, lagerhållning av komponenter samt distribution till kunder, partners och egna säljbolag.

Lokaliseringen strax utanför staden Poznan i västra Polen är vald med tanke på att regionen har en väl utbyggd infrastruktur för distribution, kommunikation och kompetens.
“Avgörande för valet av plats har varit vårt kompetenta team i Poznan och tillgången till en god infrastruktur, som gör det möjligt att fullt ut kontrollera våra logistikkedja och dess processer. Flytten från vårt tidigare IDC i Tyskland gick friktionsfritt och vi kunde påbörja leveranserna tidigare än planerat”, säger Peter Lindkvist, projektledare för etableringen i Polen.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-11-28

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Maskin och Utrustning Materialhanteringsutrustningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK