...
Spektakulärt julkort från Iggesund

Kartongtillverkaren Iggesund Paperboard har som bekant gjort till vana att varje år ta fram ett spektakulärt och annorlunda julkort, baserat på bolagets kartongkvalitet Invercote. Och årets julkort lever verkligen upp till benämningen ”spektakulärt” – det är nämligen ett ”tredimensionellt” kort med komplext tryck och ytterst avancerade laserskärningar.
Motivet är en stjärnhimmel, där man kan urskilja både renar och himlakroppar utförda i en ytterligt detaljerad laserskärning, kompletterad med flera folier och dessutom tryckt i tre PMS-färger.


I julkortet är de laserskurna delarnas infästning i övriga kortet så fina att de är svåra att urskilja och det är enbart tack vare kartongmaterialet Invercotes rivstyrka, som konstruktionen håller ihop

”Vi vill göra mer än ett julkort, vi vill att designers ska utmana Invercote och ge oss något som speglar dess väsen”, säger Carlo Einarsson, ansvarig för Iggesund Paperboards marknadskommunikation.

Designen av årets Iggesund-julkort är gjord av holländska designföretaget van Heertum Design, som har gjort sig kända för att inte väja för designuppdrag, som kräver både komplex tryckning och intrikat efterbearbetning.

Frans van Heertum, grundare till van Heertum Design och vinnare av ett antal utmärkelser för avancerade tryckprojekt, har flera gånger genomfört stora och avancerade tryckprojekt där Iggesunds kartong Invercote varit utgångsmaterialet, bland annat har han tryckt en serie kort till Iggesunds Black Box Project, där varje ark tryckts i tre olika trycktekniker och där mer än trettio tryckfärger och lacker använts. Dessutom har tryckarken passerat 14 gånger genom olika bearbetningssteg.
”Jag ger mig in i de här projekten, för jag vill veta hur långt man kan pressa materialet”, säger han, påtagligt nöjd med årets julkort för Iggesund Paperboard.

Årets julkort är tillverkade av Invercote Creato med ytvikten 350 g/m2 och van Heertum Design VHD har varit ansvariga för både design och genomförande. Till sin hjälp har de haft en grupp nederländska leverantörer, som tryckaren Drukkerij Tielen, Boxtel, och folietryckaren Hensen Foliedrukkers, Oirschot. Foliematerialen har levererats av Leonhard Kurz Benelux i Nijmegen och den avancerade laserskärningen har utförts av Point to Paper, Waalwijk.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-11-30

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK