...
Å&R Carton säljer ett av sina affärsområden

Vi kunde nyligen meddela att USA-baserade Graphic Packaging Holding Company köper det brittiska förpackningsbolaget Contego Cartons (läs här) och nu meddelar Graphic Packaging att man även köper upp delar av svenska Å&R Carton. Det rör sig om Å&R Cartons affärsområde ”Beer & Beverage”, som omfattar två kartongkonverteringsfabriker i Holland och Tyskland.
”Det här förvärvet stärker vår position på den europeiska dryckesmarknaden och utökar vår kundkrets i regionen”, säger Graphic Packagings VD och koncernchef David Scheible.


De två Å&R Carton-fabriker, som nu byter ägare, ligger i Sneek, Holland och Bremen, Tyskland. Den sammanlagda konverteringskapaciteten uppges till cirka 30.000 ton kartong om året.

Graphic Packaging uppger i ett pressmeddelande att man ska betala cirka 19 miljoner euro kontant för fabrikerna samt överta nettoskulder på cirka 7 miljoner euro. Affären beräknas vara genomförd innan utgången av december, under förutsättning att den godkänns av berörda konkurrensmyndigheter.

I och med köpen av brittiska Contego Cartons och de två Å&R Carton-enheterna kommer Graphic Packagings europeiska enheter att omsätta cirka en halv miljard US-dollar.

Å&R Carton skriver i ett pressmeddelande att affärsområdet ”Beer & Beverage” har verkat fristående från resten av koncernen och erbjudit produkter som huvudsakligen bestått av kartongbaserade multiförpackningar till bryggeriprodukter.

”Vi är mycket nöjda, särskilt för våra kunder och medarbetare, över att ha hittat en ny ägare, som kan säkra och utveckla dessa verksamheter i framtiden. För Å&R Carton betyder det här att vår diversifiering minskar och att vi kan koncentrera oss på våra fem återstående och strategiskt viktiga marknadssegment”, säger Å&R Cartons VD Harald Schulz.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-11-30

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Kartong Köp/Försäljning/Samgående Livsmedel

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK