...
DHL får fortsatt förtroende att sköta Melittas packnings- och lagerhantering

Globala logistikföretaget DHL meddelar att man har förlängt sitt avtal med Melitta i ytterligare tre år. Uppgörelsen innebär att DHL Supply Chain även i folrtsättningen ska handha alla lagerhantering, plock, paketering och utskick av Melittas produkter i Skandinavien.
Melitta har haft sitt Skandinavienlager vid DHL Supply Chains anläggning i Klippan (bilden) sedan 1996 och där hanteras cirka 24.000 order och utskick per år för Melittas räkning.


Förutom den traditionell lagerhanteringen kommer DHL Supply Chain även sköta mervärdestjänster såsom co-packing, re-packing och etikettering åt Melitta.

”Vi har haft ett långt samarbete med DHL i Klippan och vår ambition har hela tiden varit att stärka det ytterligare för att på så sätt få möjligheten att effektivisera processerna både för oss och för DHL”, säger Stavros Papadopoulos, finanschef hos Melitta.

Melitta Scandinavia är den största leverantören av kaffefilter, kaffemaskiner, dammsugarpåsar och dammsugartillbehör i Sverige med varumärken som Melitta, Swirl och Medisana.

”Vår anläggning i Klippan har ett bra geografiskt läge för hela den nordiska marknaden med närhet till Danmark, Finland och Norge. Anläggningen är dessutom anpassad för snabbrörliga produkter, vilket passar Melitta mycket bra”, säger Mikael Rosengren, DHL Supply Chain.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-12-04

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Kemteknisk Marknad Övriga Övrigt Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK