...
The Packaging Arena och Oriflame utvecklar nya kosmetikaförpackningar

Värmländska förpackningsklustret The Packaging Arena ska tillsammans med välkända kosmetikjätten Oriflame hitta nya förpackningskoncept inom kosmetik och skönhetsprodukter. Målet är att förena nya kundvärden med minskad miljöpåverkan. Oriflames konsumenter och skönhetskonsulenter kommer att engageras som en viktig del i innovationsarbetet.
”Det känns jättekul och inspirerande att Oriflame väljer att jobba med The Packaging Arena i det här projektet. Innovation med konsument- och marknadsfokus är något vi har lång erfarenhet av och vi har tidigare drivit liknande projekt med goda resultat”, säger Sandra Erikson (bilden), VD på The Packaging Arena.


Koncept på nya förpackningar kommer tas fram genom en öppen innovationsprocess. Oriflame är initiativtagare till projektet som stöds av Vinnova med 700.000 kr. Total projektbudget är 1,4 miljoner kr.

”På Oriflame är vi redan nu ledande vad gäller att kontinuerligt introducera nya innovativa produkter. Vi vill dock bli ännu bättre på att involvera våra konsumenter och konsulenter i arbetet med framtidens produkter. I projektet med The Packaging Arena bjuder vi därför in konsumenter att arbeta med oss redan från start i innovationsprocessen. The Packaging Arena erbjuder dessutom ett nätverk av forskare och företag som kan tillföra intressanta perspektiv på projektet”, säger Hubert Smurawa på Oriflame Cosmetics.

Projektet kommer att ledas av The Packaging Arena. Samarbetspartners i projektet är också medlemsföretaget Attityd i Karlstad samt två av de mest framstående forskarna inom användardriven innovation i Sverige – Per Kristensson från CTF, Karlstads universitet och Jonas Matthing från tekniska forskningsinstitutet SP.

”Det är väldigt roligt att ha med både forskning och medlemsföretag i projektet”, säger Sandra Erikson.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-12-04

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Kemteknisk Marknad Övriga Övrigt Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK