...
”Diagonal” wellpapplåda resultatet när Smurfit Kappa tänkte “outside the box”

Designexperterna vid Smurfit Kappas enhet i tyska Herzberg ställdes nyligen inför en intressant utmaning. De fick i uppdrag att optimera en befintlig transportförpackning i E-wellpapp för en serie hårvårdsprodukter, men med förbehållet att ingen del i konstruktionen fick ändras…
Men genom att tänka ”outside the box” löste företagets produktdesigners problemet: de roterade helt enkelt lådans placering 45 grader på det wellark, som lådämnena skulle stansas ur och fick inte bara ut fler lådor per ark utan också lådor med högre staplingsstyrka!


De förbättringar, som uppnåddes i layouten genom att man placerade in wellpapplådan så att flutens korrugeringar löpte diagonalt mot wellpapparkets längdriktning, innebar att kunden sparade in 20 procent på förpackningsmaterialet.

Men dessutom visade det sig att den diagonala fluten gjorde att wellpapplådorna fick 13 procent högre BCT-värde, (staplingsmotstånd mätt med s. k. Box Compression Test).

Även wellpappämnets uppförande i konverteringsprocessen förbättrades – ämnena blev lättare att stansa och gick snabbare att resa och forma till den slutliga lådformen.

Lösningen med den ”diagonala fluten” belönades nyligen med första pris i industrikategorin i tävlingen Smurfit Kappa Innovation Awards.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-12-04

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kemteknisk Marknad Well Well

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK