...
Smurfit Kappa stärker sin ställning på mexikanska wellpappmarknaden

Smurfit Kappa köper wellpapptillverkaren Orange County Container Group (OCCG) för 340 miljoner US-dollar (cirka 2,25 miljarder kronor), enligt ett pressmeddelande.
OCCG är en privatägd producent av wellpapp och wellpappråvara med sammanlagt 2.800 anställda och 10 tillverkningsenheter i Mexico och södra USA.
Smurfit Kappa skriver att köpet är ekonomiskt och strategiskt attraktivt. OCCG stärker väsentligt Smurfit Kappas ställning i Mexico och ger dessutom koncernen en viktig position på den alltmer konsoliderade USA-marknaden.


OCCG tillverkar, marknadsför och säljer såväl konventionella som högkvalitativa wellpappförpackningar och butiksdisplayer.
Gruppens tillverkningsenheter består av 8 ark- och konverteringsanläggningar i norra Mexico samt 2 ark- och konverteringsfabriker i södra USA. Dessutom har gruppen 7 distributionscentra i Mexico samt administrerar ett betydande insamlingssystem för returpapper i Texas, Oklahoma och Arkansas.
OCCG har också två pappersmaskiner i Dallas, vilka producerar 290.000 ton wellpappråvara om året.
Av OCCG:s anställda arbetar 2.000 i de mexikanska anläggningar och resterande 800 i USA. Huvudkontoret ligger i City of Industry California City i Kalifornien.

”Vi ser fram emot att välkomna OCCG:s team till Smurfit Kappa Group och vi är övertygade om att deras kompetens kommer att bli ett viktigt komplement på de aktuella marknaderna”, säger Smurfit Kappas koncernchef Gary McGann i en kommentar till affären.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-12-05

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Köp/Försäljning/Samgående Well

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK