...
Nu startar ”Julmusthjälpen”:
Skänk flaskpanten till biståndsprojekt!
Anneli Rogeman är VD för Kooperation Utan Gränser och Vi-Skogen.

Biståndsorganisationen Kooperation Utan Gränser och HSB har tillsammans inlett kampanjen ”Julmusthjälpen” som går ut på att samla in panten för säsongens julmustflaskor.
”Varje jul dricker vi svenskar julmust med ett pantvärde om uppåt 70 miljoner kronor. Bara en bråkdel av det kan ge ett bättre liv för tusentals människor i fattiga delar av världen. Nu hoppas vi på stöd från hela landet för att göra det möjligt”, säger Anneli Rogeman, VD på Kooperation Utan Gränser.


Idén till Julmustkampanjen kommer ursprungligen från HSB-medlemmen Britt i Härnösand, som tröttnade på att hennes grannar slängde flaskor och burkar i den vanliga återvinningen. Britt bad fastighetskötaren att sätta upp en behållare för pantflaskor och sedan tar Britt själv flaskorna till sin Coop-butik, där hon trycker på den speciella ”Biståndsknappen” vilket gör att panten går till biståndshjälp.

Nu har alltså HSB och Kooperation Utan Gränser vidareutvecklat idén och skapat ”Julmusthjälpen”, där man uppmanar HSB:s 550.000 medlemmar att panta sina julmustflaskor i närmsta Coop-butik och genom att trycka på ”biståndsknappen” skänka panten till Kooperation Utan Gränser.

HSB-medlemmar, som vill hjälpa till lite extra, uppmanas dessutom att bli ”pantambassadörer” och åtaga sig att samla in grannarnas julmustflaskor. Den pantambassadör, som samlar in mest pant per boende, får som belöning besöka ett av Kooperation Utan Gränsers biståndsprojekt någonstans i världen.

Årligen tillverkas cirka 50 miljoner liter must i Sverige och av dessa dricks 35 miljoner liter till julen.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-12-05

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK