...
Byxbenen har gått hela vägen till AD...

Vi har tidigare rapporterat om Stora Enso-arbetaren Anders Sjöblom, som blev uppsagd från sitt jobb på Stora Enso Packaging i Skene för att han hade upprullade byxben på sina arbetsbyxor! (läs här)
Fallet väckte stor uppmärksamhet och Anders Sjöbloms fackförbund GS förhandlade med arbetsgivaren för att få dem att ta tillbaka uppsägningen. Men förhandlingarna misslyckades och nu skriver Dagens Arbete att GS tagit ärendet vidare till Arbetsdomstolen AD, där man kräver 120.000 kronor i skadestånd för brott mot LAS samt att uppsägningen ska tas tillbaka.


Vid Stora Enso Skene har man tidigare accepterat lättare klädsel och till och med tillhandahållit kortbyxor för arbete i produktionen. Det skriver lag-avtal.se
Men i juni i år blev det stopp för kortbyxor eller upprullade byxben, sedan bolaget tagit fram nya allmänna förhållningsregler samt regler för skyddskläder och personlig utrustning. Enligt dessa regler skall personalen i produktionen använda långbyxor och som skäl har Stora Enso hävdat att det fanns risk för skärskador för arbetare, som bär kortbyxor eller upprullade byxben.
Detta förnekar Anders Sjöblom, som arbetat i över 38 år på fabriken i Skene och alltid haft bara ben från knäna och nedåt.
”Risken för skärskador påverkas inte om jag har byxbenen upprullade eller inte”, menar han.

Fallet med de upprullade byxbenen i Skene går nu alltså vidare i och med att facket GS stämmer Stora Enso inför AD och kräver att domstolen ska ogiltigförklara uppsägningen och att Anders Sjöblom ska få 120.000 kronor i allmänt skadestånd för brott mot lagen om anställningsskydd.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-12-06

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Övriga Övrigt Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK