...
DS Smith Packaging har avyttrat sin norska verksamhet genom MBO

DS Smith Packaging (tidigare SCA Packaging) har avyttrat sin verksamhet i Sarpsborg i Norge genom ett s.k. Management Buyout (MBO). Det skriver företaget i ett pressmeddelande.
Verksamheten i Norge, som levererat egentillverkade displayprodukter men även förpackningslösningar huvudsakligen tillverkade i Sverige, har per den 30 november i år övertagits av förutvarande VD:n Atle Andreassen.


DS Smith Packaging skriver i meddelandet att man sålt det norska bolaget i syfte att stärka konkurrenskraften och att det är DS Smith Packagings och den nye ägarens gemensamma övertygelse att arrangemanget ger det lilla bolaget större flexibilitet på den norska marknaden. Inriktningen för det norska företaget kommer att vara displayprodukter producerade i korta serier samt förpackningsmaterial.

DS Smith Packaging skriver att genom försäljningen kan man nu fokusera på förpackningslösningar till den norska tillverkningsindustrin och utnyttja sina styrkor i effektiv produktion och kreativitet inom design och innovation. Man informerar också om att lokal närvaro av säljande personal fortsatt kommer att finnas i Norge.

Ingen information om ekonomiska villkor eller liknande har offentliggjorts om affären.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-12-06

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Köp/Försäljning/Samgående Well

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK