...
Nya Rexam-linjer i Indien och Österrike
Sanjay Bhatia, Hindustan Tin Works, t.v. och Rexams VD Graham Chipchase vid invigningen av den nya burklinjen i indiska Taloja.

Brittiska Rexam plc har invigt en ny burklinje vid sin fabrik i Indien samt investerat i en ny linje för Red Bull-burkar i Österrike.
Den nya linjen i Indien, som ligger i Taloja i delstaten Maharashtra, har Rexam byggt tillsammans med sin partner Hindustan Tin Works. På linjen ska produceras dryckesburkar i aluminium för den indiska marknaden.
”Investeringen i Indien är helt i linje med vårt strategi att växa på snabbväxande marknader och ger oss spännande möjligheter på den indiska dryckesburksmarknaden”, säger Rexams VD Graham Chipchase.


Den nya indiska burklinjen har kostat cirka 30 miljoner pund (ca 320 miljoner kronor) och innebär att fabriken får en sammanlagd produktionskapacitet på 950 miljoner burkar om året.

”På Hindustan Tin Works är vi glada över vårt joint venture tillsammans med Rexam i Taloja och över den nya tillverkningslinjen för tvådelade aluminiumburkar”, förklarar Sanjay Bhatia, ordförande i Rexam HTW Indien.

Förutom den nya burklinjen i Indien har Rexam nyligen också investerat i en ny tillverkningslinje för Red Bull aluburkar vid sin anläggning i Ludesch i Österrike.
Fabriken, som invigdes 2007, är en vägg-i-vägg-anläggning i anslutning till Red Bulls österrikiske kontraktsfyllare Rauch och där produceras enbart burkar för energidrycken Red Bull.

Den nya burklinjen, som är den fjärde burklinjen i fabriken, har kostat cirka 20 miljoner pund (ca 215 miljoner kronor. Den beräknas vara i full drift i slutet av nästa år och får då en produktionskapacitet på 700.000 burkar om året. När den nya linjen är i drfit får fabriken en total årskapacitet på drygt 2,7 miljarder Red Bull-burkar.

”Vi är glada att kunna bygga en ny tillverkningslinje i Ludesch. Vi har ett utmärkt samarbete med Red Bull och inser deras växande behov som ett stort globalt varumärke”, säger Guido Klinkhammer, ansvarig för Rexams nyckelkunder.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-12-06

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Metall Metall

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK