...
SCA varslar 45 anställda vid Ortvikens pappersbruk

SCA varslar drygt 150 anställda om uppsägning vid olika anläggningar runt om i landet.
Vid Ortvikens pappersbruk i Sundsvall har 45 av brukets 800 anställda varslats om uppsägning. Dessutom ska SCA dra in på visstidsanställd personal och konsulter vid bruket.
”Neddragningen berör både tjänstemän och kollektivanställda. Vi minskar minimibemanningen på pappersbruket, och vi ser över alla processer och verksamheter”, säger Kristina Enander (bilden), platschef på Ortviken, i ett pressmeddelande.


Neddragningarna vid Ortvikens pappersbruk förklaras med en svag marknad för tryckpapper kombinerat med överkapacitet i Västeuropa och Nordamerika.
”Den starka svenska kronan bidrar till att göra lönsamheten än mer pressad. Det är därför nödvändigt att vidta åtgärder för att förbättra lönsamheten”, säger Kristina Enander.

SCA drar också in på bemanningen vid sina Transforest-terminaler i Sundsavall och Umeå, där ett tiotal anställda sägs upp.
”Kundernas svaga lönsamhet gör det nödvändigt att minska kostnaderna för logistik och transport”, säger Magnus Svensson, VD i SCA Transforest.

SCA har också aviserat att man planerare att lägga ner sågverken i Vilhelmina och Holmsund. Förhandlingar med fackklubbarna har inletts och samtliga 98 anställda varslas om uppsägning.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-12-07

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Övrigt Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK