...
Coca-Colas ryska juicer först med Tetra Paks aseptiska nyhet TGA Leaf
Charles Brand, Tetra Pak

Coca-Cola blir första företag att börja använda Tetra Paks förpackning Tetra Gemina Aseptic Leaf (TGA Leaf), som man lanserade på mässan Anuga FoodTec i Köln tidigare i år.
Förpackningen, som är en vidareutveckling av vätskekartongförpackningen Tetra Gemina Aseptic, kommer att lanseras i Ryssland för Coca-Colas juicemärke Dobry.


TGA Leaf är slankare till formen än ursprungsförpackningen samt greppvänligare och enklare att hälla ur tack vare sina fyra bladliknande och inåtbuktande ”paneler”. TGA Leaf finns endast i volymen en liter och är tänkt för aseptiska drycker som är avsedda att förtäras/förvaras i hemmet.

”TGA Leaf är exempel på vår djupa kännedom om marknadens behov och på hur kontinuerlig innovation och samarbete med kunderna utvecklar förpackningslösningar, som uppfyller såväl kundernas som konsumenternas behov”, säger Charles Brand, chef för marknadsföring och produktledning hos Tetra Pak.

En konsumentundersökning, som utförts i Spanien och Ryssland i år, visade att konsumenter betygsatte TGA Leaf högre än andra jämförbara förpackningstyper vad gällde visuellt intryck, miljöprestanda och funktionalitet.

”Ryssar gillar nyheter och innovationer och jag är säker på att Dobry-konsumenterna kommer att gilla sin juice i de nya och mer hanteringsvänliga förpackningarna”, säger Pierre Philippenko, som är marknadschef vid det ryska företaget Multon CJSC, som ägs av Coca-Cola och som utvecklar och tillverkar frukt- och bärbaserade hälsodrycker, juicer, barnmat, mm. vilka alla saluförs i aseptiska förpackningar.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-12-07

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Kartong Livsmedel Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK