...
Pepsi samarbetar med Beyoncé

Läskedrycksjätten PepsiCo har inlett ett unikt samarbete med internationella popstjärnan Beyoncé. Samarbetet innebär att Beyoncés bild ska finnas på Pepsis burkar och flaskor och att hon ska medverka i Pepsis marknadsföring i form av reklamfilmer och annonser under 2013.
”Beyoncé är en av världens största popstjärnor just nu med 16 Grammisar och över 100 miljoner sålda album världen över. Hon är även känd för sin kreativitet, passion och entusiasm och allt detta gör henne till en perfekt Pepsi-ambassadör”, säger Sara Santoni, nordisk marknadschef på PepsiCo.


På 1980-talet gjorde sig Pepsi känt för ett uppmärksammat sponsorskap med popstjärnan Michael Jackson och sedan dess har Pepsi varit med och sponsrat flera musik- och sportstjärnor, allt från Madonna till David Beckham. Senaste satsningen var den globala kampanjen ”Football Remixed”, där Pepsi samarbetade med bland annat den svenska fotbollsspelaren Sebastian Larsson.

Enligt PepsiCo blir Pepsis nya partnerskap med Beyoncé dock ett helt nytt sätt för Pepsi att arbeta och bryter också ny mark för hur varumärken kan knyta sig an artister och skifta från samarbete fokuserat på sponsorskap till partnerskap.
”Detta skapar ett nytt kreativt kommersiellt samarbete som gynnar såväl Pepsi som Beyoncé och hennes fans”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Partnerskaper mellan Pepsi och Beyoncé innebär att popstjärnan kommer att medverka i Pepsis kommande globala reklamfilm ”Live for Now” och synas i marknadsföringsmaterial i annonser och butiker. Beyoncé har även varit med och designat Pepsis burkar och flaskor, där hennes bild kommer att finnas.
”Det här blir ett helt nytt sätt för oss att arbeta på och det känns spännande att vara med och bryta ny mark”, säger Sara Santoni.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-12-13

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK