...
DataFångst utvecklar lösning för korrekt pallmärkning med SSCC

Kraven på korrekt märkning av lastpallar ökar på marknaden. Det skriver identifierings- och märkningsspecialisten DataFångst Svenska AB. Speciellt är det stora livsmedels- och detaljhandelskedjor som ICA, Axfood, m fl., som ställer allt högre krav på att pallarna ska vara korrekt märkta vid ankomst.
För att underlätta för leverantörer att ha korrekt märkning med s.k. SSCC-etiketter på sina pallar har nu DataFångst i samarbete med Axfood tagit fram enkel pallmärkningslösning, som uppfyller alla de krav Axfood ställer på sina leverantörers märkning och som är i enlighet med GS1:s standard.


DataFångst skriver att lösningen, som även inbegriper etikettskrivare, passar alla företag som vill ha en enkel, smidig och fristående pallmärkning. Med rätt utskriftsverktyg, rätt etiketter och rätt information är det enkelt att skapa etiketter med läsbar streckkod för korrekt märkning av pall. I lösningen medföljer även en kort beskrivning över var etiketten skall placeras på pallen samt vilken typ av etikett, som är lämplig för olika typer av livsmedel/produkter.

Pallmärkningslösningen är anpassad efter Axfoods krav och rekommendationer till sina leverantörer, men enligt DataFångst kan den kompletteras för att även uppfylla exempelvis ICA:s och Bergendahl-gruppens märkningskrav.

Info från GS1 Sweden:
SSCC (Serial Shipping Container Code) används för att tillverkare, leverantörer, transportörer och köpare ska kunna identifiera ett kolli på samma sätt. Detta kan bland annat utnyttjas för godsspårning, lagerstyrning och för effektivare hantering i samband med transporter.
Lasten på varje pall ska numreras med SSCC och märkas med en GS1 Palletikett. Det unika SSCC-numret gör att en lasten på en pall kan skiljas från lasten på andra pallar. Det är därför viktigt att ett och samma SSCC följer pallen från tillverkning tills att pallen bryts.
Palletiketten sätts ofta på vid produktionen och behövs för att klara hanteringen av pallen i lagret, men den är även nödvändig för köparens varumottagning och lagerhållning. När varje pall har en unik identitet kan pallen spåras genom hela kedjan från tillverkare till slutkund.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-12-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Etikett/Märkning Etikett/Märkning Förpackningsmaterial Marknad Transport

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK