...
Dansk pallhanterare satsar ”down under”
Från Palomats monter på mässan.

Det danska företaget Palomat, som bland annat tillverkar automatiska pallmagasin, har påbörjat en etablering på andra sidan jordklotet. Företaget skriver på sin hemsida att man för första gången gått utanför Europas gränser genom att deltaga i en materialhanteringsmässa i Sidney, Australien.
Mässan blev en stor framgång för Palomat – inte bara fick man pris för sin monter som bästa nya utställare, man fick också sin första order från en australiensisk kund.


Palomats satsning ”down under” sker i samarbete med det lokala företaget BBJ Materials Handling.
”Vi startade samarbetet med Palomat i juli i år och mässan i Sidney i oktober blev startskottet, då vi introducerade pallautomaten Palomat på de australiensiska och nyzeeländska marknadernna”, säger Bob van der Wild, VD i BBJ Materials Handling.

Den första ordern kom från företaget Breville, som tillverkar elektriska hushållsmaskiner. De hade tidigare sett en video med Palomats automatiska pallhantering med beteckningen Greenline och när de på mässan såg pallhanteringen live slog de till och lade en order.

”De australiska och nyzeeländska marknaderna har en stor potential och vi förväntar oss ytterligare 4-5 order från större kunder i Australien och Nya Zeeland innan året är slut”, säger Bob van der Wild.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-12-17

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Maskin och Utrustning Materialhanteringsutrustningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK