...
Två svenska World Star-vinnare
De två World Star-vinnande svenska förpackningarna: temperaturindikatorn Tempix och plastpallen Loop.

Två svenska förpackningslösningar finns med bland de 159 förpackningar från hela världen, som erhållit den prestigefyllda utmärkelsen World Star, vilken administreras av World Packaging Organisation (WPO).
Av rekordartade 316 bidrag från 33 länder utsåg World Star-juryn, vid en tvådagars ”mangling” i Singapore, de 159 förpackningar, som ansågs kvalificerade för en World Star.
De två svenska vinnarna är plastpallen Loop från Intelligent Packaging Group AB och temperaturindikatorn Tempix från företaget med samma namn.


Plastpallen Lopp är en kostnadseffektiv och miljövänlig plastpall tillverkad i återvunnen polypropen. Pallen sägs reducera returkostnaderna med 40 procent, minska koldioxidutsläppen med 40 procent, ge 40 procent effektivare lagring och väga 40 procent mindre än motsvarande pallar. Pallen kan återanvändas och återvinnas och har en speciell design, som gör det enkelt att snabbt lyfta ut önskat antal pallar från en pallstapel.

Tempix är en etikett med inbyggd temperaturindikator som påverkar etikettens streckkod. Om produkten exponeras för en alltför hög temperatur under för lång tid blir streckkoden oläslig och varan kan inte registreras i butikskassan. Konceptet garanterar på så sätt livsmedelssäkerhet och kvalitet vid en obruten kylkedja.

Berättigade att deltaga i World Star-tävlingen är de förpackningar som vunnit pris i motsvarande tävlingar, som arrangerats på nationell eller regional nivå av olika länders officiella förpackningsorganisationer. (I Sverige och Norden är det som bekant vinnarna i Scanstar-tävlingen som får gå vidare till World Star.)

Till World Star 2013 var alltså inte mindre än 316 bidrag från 33 länder anmälda och det tog juryn två fullspäckade dagar att gå igenom alla bidragen och utse de 159 vinnarna, fördelade på sju olika kategorier. Flest World Star-utmärkelser delades ut i kategorierna livsmedel och dryck med 42 respektive 41 utmärkelser. Jurysammanträdet ägde rum i samband med WPO:s möte i Singapore 24 – 27 november.

Vinnarna av World Star 2013 kommer att få sina troféer i samband med nästa WPO-möte, som hålls i Sydney, Australien i maj 2013, samtidigt med förpackningsmässan Auspack Plus 2013.
Då kommer man också att tillkännage vilka av de 159 World Star-vinnarna som erhållit det speciella uthållighetspriset och den åtråvärda titeln ” President´s Choice”.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-12-18

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK