...
BillerudKorsnäs får EU-bidrag till grön olja
”Nu fortsätter vi projekteringen för grön olja”, säger Per Lindberg.

EU-kommissionen har tilldelat BillerudKorsnäs 31,4 miljoner euro (cirka 275 miljoner kronor) till ett projekt som syftar till att tillverka ”grön olja” av skogsrester.
”Vi är mycket glada över EU:s positiva bedömning av denna framtidssatsning. Vi fortsätter nu projekteringen baserat på detta positiva besked och jag räknar med besked om vägen framåt under 2013”, säger Per Lindberg, VD och koncernchef för BillerudKorsnäs.


BillerudKorsnäs projekt bygger på idén att i en fullskaleanläggning vid Skärblacka bruk utanför Norrköping framställa en ny typ av kommersiell energibärare i form av ”grön olja” tillverkad av skogsrester som grenar, toppar och stubbar.

BillerudKorsnäs skriver i ett pressmeddelande att man för diskussioner med samarbetspartners, som är intresserade av en framtida försörjning av grön olja från skogsråvara.

EU-bidraget till BillerudKorsnäs kommer från det så kallade NER300-programmet, som innebär att EU finansierar kommersiella och innovativa produktionsanläggningar för ökad andel av förnybara energikällor och minskat koldioxidutsläpp.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-12-19

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK