...
Smart flaska med smart sleeve

På Emballage 2012 i Paris visade Sleever International en smart lösning på sleeven för en flaska med mjölkersättning, avsedd för barn över 6 månader. Det är det brittiska företaget Sma Nutriotion som gått från att packa mjölk avsedd att använda ”on-the-go” i kartong till en plastflaska. Erik Masson från Sleever International berättar mer i det filmade inslaget

Flaskan har en hals formad som en bälg viket gör att den kan vikas för att ge en bekväm lutning när barnet matas. Hela flaskan sleevas med en bioplastsleeve som är svart på insidan för att ge en total ljusbarriär. Sleeven har en perforering som gör att toppen kan rivas av enkelt. Den fungerar därmed som en garantiförslutning. Flaskan förses sedan med speciell sugnapp.

Eftersom flaskan är sleevad över hela ytan är det svårt för föräldern att se hur mycket barnet druckit. Detta har man lös genom en perforering från topp till botten som gör att en remsa av sleeven kan rivas loss.

Vill du se filmen i helskärmsstorlek hittar du den på www.youtube.com/packkanalen tillsammans med en mängd andra filmade inslag.


Bo Wallteg

Editor-in-chief & Publisher
BO WALLTEG
bo@packnews.com

Publicerad: 2013-01-03

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Livsmedel Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK