...
Utveckling av kartongkvalitet gör att Rottneros kan fortsätta med slipmassa
Utveckling av en ny kvalitet, lämplig för kartongtillverkning, räddar slipmassaproduktionen vid Rottneros Bruk.

I maj i fjol meddelade Rottneros styrelse att man avsåg att sluta med kontinuerlig tillverkning av slipmassa vid Rottneros Bruk (läs här), men nu meddelar bolaget att man genom en framgångsrik utveckling av sliperiets processer fått fram en ny kvalitet av slipmassa med egenskaper som är särskilt attraktiva för kartongtillverkare.
Koncernledningen har därför beslutat att fortsätta produktionen av slipmassa vid bruket i Rottneros för att kunna producera och marknadsföra den nya massakvaliteten.


Rottneros skriver i ett pressmeddelande att man planerar att tillverka mellan 40.000 och 50.000 ton slipmassa under år 2013. Tillverkningen kommer att bestå av såväl den nya kartongkvaliteten som av hittillsvarande tryckpapperskvaliteter.
Beslutet att fortsätta med kontinuerlig produktion av slipmassa innebär också att den tidigare beslutade personalminskningen vid bruket med cirka 50 befattningar reduceras och att ett 20-tal medarbetare nu erbjuds fortsatt arbete.

Sedan tidigare tillverkar Rottneros Bruk också kemitermomekanisk pappersmassa (CTMP) och den produktionen ska fortsätta samt utvecklas enligt tidigare beslut. CTMP har högre styrka än vanlig mekanisk pappersmassa och används vanligen vid tillverkning av förpackningskartong och andra kartongkvaliteter.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-01-08

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK