...
Utvikbart kryddlock med dubbel funktion

En dubbelt utvikbar förslutning till kryddglas har utvecklats av plastförpackningstillverkaren RPC Containers Halstead i Storbritannien.
Innovationen, som kallas ”Spoonkler”, ger konsumenten möjlighet att antingen strö ut kryddorna genom små hål eller vika upp locket helt och använda en tesked eller helt enkelt hälla ut innehållet.
Förslutningen, som lämpar sig bäst till finfördelade och pulveraktiga kryddor, lanserades hösten 2012 och finns idag hos bland annat de stora brittiska kedjorna Waitrose, Sainsbury´s och Tesco.


”Spoonkler”-förslutningen, som sägs vara den första i sitt slag, är utvecklad av kryddleverantören The Bart Ingredients Company tillsammans med RPC Design och RPC Halstead. Den består av en utvikbar ”flip-top”-kapsyl, som kan öppnas i två led.
I första ledet, när det tättslutande locket viks upp, kan kryddorna strös ut via det underliggande perforerade locket, och i nästa led, när även det hålförsedda locket viks upp, öppnas kryddglaset helt och innehållet kan hällas ut eller portioneras ut med en tesked.
Vad som skiljer den nya förslutningen från andra liknande kryddglasförslutningar är att förslutningen hela tiden sitter kvar på glaset och ger konsumenten möjlighet att snabbt skifta mellan ”strö”- och ”häll”-funktionen.

Förslutningen är formsprutad i svart polypropen och RPC Halstead fick utveckla ett speciellt formsprutningsverktyg för att kunna tillverka plastlocket med sina två motstående ”gångjärn”


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-01-09

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Livsmedel Marknad Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK