...
Nedslående dom för upprullade byxor...

Det uppmärksammade fallet med Stora Enso-arbetaren Anders Sjöblom, som blev uppsagd för att han hade byxbenen upprullade på sina arbetsbyxor (läs här och här) har nu avgjorts i Arbetsdomstolen.
Och det blev en nedanslående dom för arbetaren, eftersom domstolen ger Stora Enso rätt och menar att uppsägningen var sakligt grundad.


Det var i fjol höstas, som Anders Sjöblom, som arbetat vid Stora Ensos wellpappfabrik i Skene i många år och alltid haft kortbyxor eller upprullade byxben, vägrade följa de nya säkerhetsföreskrifter som införts vid fabriken. De nya bestämmelserna föreskriver långbyxor utan upprullade byxben, eftersom man menar att det är risk för olyckor om anställda bär kortbyxor eller upprullade byxben vid arbete i produktionen. Anders Sjöblom vägrade dock att rulla ner sina byxben och fick flera både muntliga och skriftliga tillsägelser, innan han slutligen blev uppsagd.

Sedan dess har hans fackförening drivit frågan, eftersom man ansåg att uppsägningen var ogiltig och till sist tog man fallet vidare till Arbetsdomstolen. Men där blev det alltså ingen framgång.
AD konstaterar nu att Stora Enso-arbetaren har fått upprepade tillsägelser om sin klädsel och vad det kan få för konsekvenser. I sitt utslag skriver domstolen att det är "mer eller mindre uppenbart att uppsägningen är sakligt grundad."

”Jag tycker det är bedrövligt. Det är inte mindre säkert med upprullat. Det har suttit någon jädra skrivbordsgubbe som inte har koll på något och bestämt det här”, säger Anders Sjöblom enligt Expressen.

Anders Sjöbloms uppsägningstid löper ut om knappt tre månader, men han säger att han inte tänker gå till jobbet den tid som återstår, innan uppsägningen träder i kraft.

”Jag har jobbat på fabriken sedan 1974, men nu sätter jag inte min fot där mer”, säger han.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-01-11

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Övriga Övrigt Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK