...
Ardagh växer på glasmarknaden i USA
Glasbruket i Pevely, Missouri, är en av Verallia North Americas 13 tillverkningsenheter i USA.

Globala glas- och metallförpackningskoncernen Ardagh Group, med huvudsäte i Luxemburg, ska köpa USA-baserade glastillverkaren Verallia North America för cirka 1,7 miljarder US-dollar (cirka 11 miljarder kronor). Säljare är franska industrijätten Compagnie de Saint-Gobain.
Ardagh Group skriver i ett pressmeddelande att man lagt ett bindande bud för att förvärva Verallia North Americas hela aktiekapital och att anbudet nu endast ska slutbehandlas av Saint-Gobains ledning.


Verallia North America, som har sitt huvudkontor i Munice, Indiana, är den näst största glasförpackningstillverkaren i USA efter O-I (Owens-Illinois) och producerar glasflaskor och andra glasförpackningar till den nordamerikanska vin-, livsmedels- och dryckesindustrin. Bolaget har 13 tillverkningsenheter runt om i USA och producerar årligen cirka 9 miljarder flaskor och andra glasbehållare. Verallia North America har cirka 4.400 anställda och omsätter cirka 1,6 miljarder US-dollar.

”Förvärvet av Verallia North America skulle bli en viktig milstolpe i vår utveckling och innebära ytterligare mångfald och värde till vår globala förpackningsverksamhet. Om affären genomförs ökar den storleken på vår globala glasverksamhet med nästan 60 procent”, säger Ardagh Groups ordförande Paul Coulson.

Ardagh Group avser att finansiera köpet av Verallia North America genom nyemissioner på totalt 1,45 miljarder US-dollar. Ett villkor för affären är att den måste godkännas av berörda konkurrensmyndigheter i USA.

Köpet av Verallia North America skulle innebära Ardagh Groups tredje stora köp av en USA-baserad glasförpackningstillverkare inom loppet av mindre än ett år. I mars i fjol köpte man glastillverkaren Leone Industries i Bridgeton, New Jersey (läs här) och i augusti köpte man Anchor Glass Container Corporation, med huvudkontor i Tampa, Kalifornien (läs här).

Om affären med Verallia North America genomförs kommer Ardagh Group att bestå av totalt 113 tillverkningsenheter i 26 länder. Antalet anställda skulle uppgå till 22.000 och den totala omsättningen till mer än 5,4 miljarder euro (cirka 47 miljarder kronor). I Sverige har Ardagh en tillverkningsenhet: Ardagh Glass i Limmared (f.d. Rexam Glass)


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-01-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Glas Köp/Försäljning/Samgående

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK