...
Arctic Paper har ännu inte gett upp planerna på en fusion med Rottneros

Polen-registrerade Arctic Paper har ännu inte gett upp planerna på en sammanslagning med svenska Rottneros, trots att Rottneros bolagsledning förklarat att ett samgående inte kan ske, sedan flera stora aktieägare sagt nej till Arctic Papers bud (läs här).
Trots Rottnerosledningens avståndstagande, har Arctic Paper förlängt tiden för sitt bud till aktieägarna, först till den 2 januari och sedan ytterligare en gång till den 4 februari. Målet för Arctic Paper sägs nu i första hand vara att uppnå aktiemajoritet, dvs. mer än 50 procent, i Rottneros och inte som ursprungligen ett mer än 90-procentigt aktieinnehav.


I ett meddelande till aktieägarna, daterat den 7 januari, skriver Arctic Papers ledning att man förlänger acceptperioden för sitt bud ytterligare, för att mer i detalj kunna förklara för aktieägarna hur man tänker utvinna de utlovade synergieffekterna mellan de bägge bolagen.

"Aktieägarna ska få information under perioden, om hur vi tänker. Det kan handla om att förklara synergierna på ett bra sätt. Men några fler förlängningar av acceptperioden blir det inte", säger Arctic Papers ordförande Olle Grundberg till Nyhetsbyrån Direkt..

Redan från början kontrollerade Arctic Paper drygt 20 procent av aktierna och rösterna i Rottneros och från det man lade fram sitt bud första gången den 7 november och fram till den 12 december fick man acceptans på sitt bud från aktieägare, som sammanlagt representerade cirka 18 procent av aktierna. Arctic Paper beslöt i det läget att frångå det ursprungliga erbjudandets villkor om lägsta acceptansnivå och förvärvade de aktier, vars ägare accepterat budet. Samtidigt förlängde man acceptperioden till den 2 januari i hopp om att få ytterligare aktieägare att acceptera budet.

Men den försiktiga entusiasm, som rådde bland medelstora och mindre aktieägare, när Arctic Paper första gången framförde sitt bud, tycks dock nu ha svalnat betydligt. Under perioden 13 december – 2 januari var det endast aktieägare med ett sammanlagt aktie- och röstinnehav motsvarande 1,1 procent, som accepterade budet, vilket innebär att Arctic Paper i dagsläget, tillsammans med de aktier man själva köpt upp på den öppna marknaden, kontrollerar cirka 40,7 procent av aktier och röster.

Trots detta förlänger alltså Arctic Paper acceptperioden för sitt erbjudande ännu en gång och sätter nu den 4 februari som ett – definitivt – sista datum.
”För att ge kvarvarande aktieägare i Rottneros mer tid att ta ställning till och möjlighet att acceptera Erbjudandet har acceptperioden förlängts till och med den 4 februari 2013. Erläggande av vederlag avseende aktier som lämnas in under den sistnämnda förlängningen av acceptperioden förväntas påbörjas omkring den 12 februari 2013. Arctic Paper kommer härutöver inte att förlänga acceptperioden ytterligare”, skriver bolagsledningen i sin information till aktieägarna..


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-01-15

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Köp/Försäljning/Samgående

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK