...
EU förlänger granskningstiden men Munksjös VD optimistisk

Det är ännu inte klart med den tidigare aviserade fusionen mellan svenska Munksjö AB och finska Ahlstroms affärsområde Label and Processing, som aviserades i slutet av augusti (läs här). Enligt nyhetsbyrån Direkt har
EU-kommissionen förlängt sin granskningsprocess av affären fram till den 16 maj.
Men Munksjös VD Jan Åström (bilden) är optimistisk och säger enligt papernet.se att det nya bolaget Munksjö Oyj är ”förpackat och klart att noteras på Helsingfors-börsen vilken månad som helst”.


Om fusionen mellan Munksjö och Ahlstrom Label and Processing blir verklighet, så skapas ett företag som storleksmässigt blir den ledande globala aktören inom specialpappersområdet. Munksjö har idag cirka 1.800 anställda och 10 tillverkningsenheter i Europa och Asien, medan Ahlstrom Label and Processing har cirka 1.500 anställda och 6 produktionsanläggningar i Europa och Sydamerika.

Enligt papernet.se kommer en sammanslagning dessutom troligen att innebära att det nya bolaget satsar på att expandera, framförallt med inriktning på den kinesiska marknaden.

”Kina kommer att vara en viktig marknad för det nya bolaget. Kina är Ahlströms huvudmarknad för releaseliner och Munksjö har konvertering av elektrotekniskt papper där”, säger Jan Åström.

Men än återstår alltså ett godkännande från EU-kommissionen, innan fusionen är i hamn. Varför kommissionen beslutat att förlänga sin granskningsprocess har inte framgått, men enligt nyhetsbyrån Direkt, som citerar Bloomberg News, så är processen förlängd med tio arbetsdagar. Kommissionen har nu på sig fram till den 16 maj 2013, innan man måste fatta beslut om huruvida fusionen ska tillåtas eller om den bedöms väsentligt komma att hämma en effektiv konkurrens inom EEA (European Economic Area).


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-01-15

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Köp/Försäljning/Samgående Övriga Övrigt Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK