...
Raycon Bulk ser även det ”osynliga”
Med röntgenteknik kan Raycon Bulk upptäcka även det ”osynliga” – exempelvis grönt glassplitter i torkade örter, rödfärgade stenar i torkad röd paprika, små metallpartiklar bland svartpepparkorn, etc. (Foto: S+S)
Produktsorteringssystemet Raycon Bulk från tyska S+S.

Produktsorteringssystemet Raycon Bulk från tyska S+S är ett nytt detekteringssystem som ser även det ”osynliga”.
”Raycon Bulk klarar detekteringsuppgifter som konventionella färgsorteringssystem med kamerateknik inte klarar”, säger Fredrik Moberg, VD i Mobergs Processkontroll AB, som är skandinavisk återförsäljare.


Systemet använder röntgenteknik och är speciellt lämpat för undersökning och automatisk bortsortering av främmande föremål i bulkgods. Systemet kan lätt urskilja föroreningar och främmande föremål även om de har samma färg som produkten.

Raycon Bulk är särskilt lämpligt inom livsmedelsindustrin, där optiska separatorer ofta är begränsade t ex då föroreningarna är av samma färg som produkten.
”Att råmaterial skall vara absolut rent är självklart för att eliminera risker för konsumenten, men förhindrar också att vidareförädlad slutprodukt kasseras i onödan”, säger Fredrik Moberg.

De huvudsakliga föroreningarna, som detekteras avRaycon Bulk, är metall, sten och glas och systemet kan upptäcka främmande föremål ned till 0,6 millimeter storlek. Detektering och avskiljning sker med millisekunders noggrannhet i systemets avskiljningsenhet, som har 20 mekaniska ventiler och 80 munstycken på en inspektionsbredd av 580 mm.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-01-16

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Maskin och Utrustning Materialhanteringsutrustningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK