...
SIG Combibloc bygger ut i Brasilien
SIG Combiblocs fabrik i brasilianska Campo Largo går bra och nu bygger man ut produktionskapaciteten.

Schweiziska förpackningstillverkaren SIG Combibloc utökar nu sin närvaro i Brasilien och Sydamerika. Bolagets första sydamerikanska fabrik för tillverkning av aseptiska kartongförpackningar, som startades år 2011 i staden Campo Largo i delstaten Paraná i södra Brasilien, har gått över förväntan och uppvisade i fjol en rekordartad omsättningsökning på 60 procent.
Som en konsekvens av detta har SIG Combibloc nu påbörjat en utbyggnad av fabriken, som bland annat innefattar en extruderingslinje, som gör det möjligt att på plats laminera aseptiska kartongförpackningar med tunna plast- eller aluminiumbarriärer.


Utbyggnaden av fabriken i Campo Largo beräknas kosta över 36 miljoner euro (cirka 311 miljoner kronor) och innebär att man kan producera aseptiska dryckes- och livsmedelsförpackningar från obearbetad kartong och inte som tidigare från prelaminerad kartong.
I fabriken kommer nu obearbetad vätskekartong att beläggas med tunna plast- eller aluminiumbarriärer, som tillverkas i den nya extruderingslinjen. Därefter konverteras kartongen via tryck, stansning, etc. till aseptiska förpackningar för den expansiva brasilianska dryckes- och livsmedelsmarknaden, som är Sydamerikas största när det gäller kartongförpackade drycker och livsmedel med förlängd hållbarhet.

”Den kraftiga omsättningsökningen på 60 procent i fjol gör att vi kan lägga in en högre växel och snabbt expandera fabriken i Campo Largo. Den nya investeringen på 36 miljoner euro innebär att SIG Combibloc nu investerat sammanlagt cirka 100 miljoner euro i anläggningen”, säger SIG Combiblocs Sydamerikachef Ricardo Rodriguez (bilden ovan till höger).

SIG Combibloc ingår i SIG Holding AG, som i sin tur ingår i nyzeeländska industrikoncernen Rank Group.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-01-17

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Kartong Livsmedel Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK