...
Två blir ett:
Schoeller Allibert blir världsledande inom plastbaserade returemballage

De båda förpackningsföretagen Schoeller Arca Systems och Linpac Allibert har slagits samman till ett bolag, som ska verka under namnet Schoeller Allibert. Det nya namnet gäller från den 1 januari i år, enligt ett pressmeddelande.
”De båda företagen kompletterar varandra så väl att det var mest meningsfullt att kombinera inte bara kunnande och produkter utan även namnen, för att på så sätt skapa en världsledande aktör inom plastbaserade returemballage för transporter och lagerhållning”, säger Schoeller Alliberts VD Erik De Bokx.


De båda företagen har fungerat som systerbolag sedan mars 2012, då riskkapitalbolaget One Equity Partners köpte Linpac Allibert med avsikten av skapa ett gemensamt företag av de två.

Enligt pressreleasen blir Schoeller Allibert nu världens största tillverkare av returemballage i plast för transport och materialhantering. Företaget har sitt huvudkontor i Nederländerna och består av mer än 40 produktionsenheter och försäljningskontor i Europa, Amerika och i Asien. Koncernens skandinaviska försäljningskontor och produktionsenhet finns i skånska Perstorp, där man har 38 anställda. Omsättningen år 2012 för hela koncernen uppgick till 514 miljoner euro (cirka 4,5 miljarder kronor) och det totala antalet anställda är 1.800 st.

Schoeller Allibert tillverkar och marknadsför stora och små hoppfällbara plastcontainers, bulkcontainers, plastpallar, stapelbara plastlådor, hjulförsedda containers, mm, mm. Man tillverkar också skräddarsydda lösningar samt bedriver forsknings- och utvecklingsarbeten inom plastbaserade returemballage.

”Vår forskning går ut på att hjälpa våra kunder att var förberedda på framtida utmaningar. På en konkurrensutsatt marknad ger smarta förpackningslösningar snabbt fördelar i form av förbättrad prestanda och kostnadsbesparingar genom hela leveranskedjan”, säger Erik De Bokx.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-01-18

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Köp/Försäljning/Samgående Maskin och Utrustning Materialhanteringsutrustningar Plast Transport

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK