...
Största Coca-Cola-fyllaren växer än mer

Mexikobaserade FEMSA är världens största fyllare av Coca-Cola-produkter med mer än 100.000 anställda vid 60 anläggningar i Mellan- och Sydamerika samt Filippinerna. Nu växer bolaget ytterligare genom att man köper upp den inhemska konkurrenten Groupo Yoli, som främst är verksam i de mexikanska staterna Guerrero och Oaxaca. Yoli har två fyllningsanläggningar och 3.500 anställda och omsatte i fjol cirka 4 miljarder mexikanska pesos (drygt 2 miljarder kronor).

Fusionen mellan FEMSA och Groupo Yogi har godkänts av respektive bolags styrelser, men ska dessutom godkännas av aktieägarna vid extra bolagsstämmor samt av berörda konkurrensmyndigheter.

Priset för FEMSA:s övertagande av Yogi är enligt ett pressmeddelande 8,806 miljarder pesos och på köpet blir FEMSA ägare till drygt 10 procent av aktiestocken i det mexikanska sockerbolaget Promotora Industrial Azucarera, S.A. de C.V. (PIASA), vilket därmed ökar FEMSA:s ägarandel i PIASA till drygt 36 procent.

De Coca-Cola-produkter, som FEMSA fyller och distribuerar, är främst de internationellt kända Coca-Cola, Fanta, Sprite, m, fl. samt i Latinamerika välkända juice- och nektardrycker under varumärket Del Valle. Genom uppköpet av Yogi kommer man också att fylla och distribuera den lokala sodaläsken Yogi.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-01-22

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Glas Köp/Försäljning/Samgående Livsmedel

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK