...
McDonald´s lanserar förpackningar med QR-koder som kan läsas med mobilen
Så här kommer McDonalds nya ”ta med”-påsar att se ut i fortsättningen. Observera den tvådimensionella QR.koden, som är läsbar med mobilen och som innehåller produkt- och näringsfakta.
De nya dryckesbägarna är också försedda med mobilläsbara QR-koder.

Globala snabbmatsjätten McDonald´s lanserar nu nya förpackningar till sina ”ta med”-påsar och förslutningsbara dryckesbägare. Den nya förpackningsdesignen, som ska introduceras över hela världen, innehåller bland annat tvådimensionella så kallade QR-koder (Quick Response), vilka innehåller varumärkesfakta, näringsdeklarationer och annan information och som kan läsas med hjälp av mobiltelefoner, läsplattor, etc.
Lanseringen av de nya förpackningarna börjar den här veckan i USA och fortsätter sedan över hela världen under år 2013. Informationen i QR-koderna kommer att finnas tillgänglig på 18 olika språk.


”Våra nya förpackningar är utformade i samarbete med kunderna, som vill veta mer om maten de äter. Nu ger vi dem den informationen på ett enkelt och direkt sätt, samtidigt som vi ytterligare framhäver vårt varumärke”, säger McDonald´s varumärkeschef Kevin Newell.

McDonald´s skriver i ett pressmeddelande att beslutet att förse förpackningarna med QR-koder innehållande närings- och produktfakta togs i samråd med oberoende rådgivare inom hälsa och näring, vilka betonade vikten av att ge konsumenterna snabb och enkel tillgång till information om näringsvärde, etc.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-01-22

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Etikett/Märkning Etikett/Märkning Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK