...
Nästa M.A.X. flyttar och blir en vårmässa

I oktober i fjol hade den nya svenska industrimässan M.A.X. premiär på Stockholmsmässan i Älvsjö. M.A.X., som står för Manufacturing & Automation Expo, blev en framgång och nästa mässa planerades till hösten 2014. Men nu meddelar arrangörerna att man som ett resultat av önskemål från utställare och besökare tidigarelägger nästa mässa med ett halvår och genomför den i mars 2014 i stället.
”Tanken att flytta mässan till våren har funnits en längre tid. Nu förverkligar vi den idén och tillmötesgår önskemål både såväl våra samarbetsparter som från andra utställare och många besökare”, säger Björn Lindforss (bilden), projektledare för M.A.X.


Fördelarna med att genomföra mässan på våren är flera. Det är mindre konkurrens från andra mässor på våren och många företag ser en fördel med att kunna diskutera nya investeringar inför hösten.

”Våra medlemmar får bättre möjligheter att utnyttja mässan, när den genomförs på våren. Vi får betydligt bättre möjligheter att visa upp våra senaste nyheter, eftersom det nya datumet inte krockar med de internationella maskinmässorna på samma sätt som en höstmässa”, säger Jürgen Engelbrecht som är ordförande för mässans samarbetspartner SVMF (Sveriges Verktygs Maskiners Förening).

Även hos M.A.X. andra samarbetspartner, MTAS (Machine & Tool Association of Sweden) är man positiv till att flytta mässan till våren.
”Ja, vi bedömer att det blir fler, som kan komma loss, när vi nu flyttar från hösten till våren” menar Chris Schmidt, ordförande för MTAS.

M.A.X. vänder sig till branschfolk som är verksamma inom eller har intresse av teknik, lösningar och affärer inom produktion och automation.
”Vi är mycket nöjda med M.A.X efter det första året. Vi vet att många utställare fick ett bra resultat av sin medverkan och vi har en stark mässa att utveckla vidare. Bytet av datum är en viktig förbättring och arbetet med nästa mässa är i full gång”, säger Björn Lindforss.

De nya datumen för M.A.X. 2014 blir nu 18 – 21 mars 2014.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-01-23

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK